Ajankohtaista


Hannikaiskanawa

Hannikaiskanawa on postitettu vuoden vaihteessa kaikille jäsenille. Jos lehti ei jostain syystä perille löydä, varmistathan, että rekisterissämme on ajan tasalla oleva postiosoite: jasensihteeri(ät)hannikainen.fi

_______________________________________________


Ennakoiden

Vuosikokous 2018 pidetään Lahdessa maalis-huhtikuussa. Tarkempi aika ja paikka sekä ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Vuosikokousta 2019 on alustavasti kaavailtu pidettäväksi pääkaupunkiseudulla, esimerkiksi Vantaalla, Espoossa tai Porvoossa.

Kesäkokous 2020 pidetään Riihimäellä, jonne pääsee helposti joka suunnasta. Ohjelmaideoita kesäkokoukseen on jo runsaasti: esim. Kesäkonsertit, taidemuseo ja teatteri. Lisäksi päästäisiin katsomaan ja myös kokeilemaan lasinpuhallusta. Muita mahdollisia paikkoja voisivat olla Marskin maja Lopella ja kuorojen suosima varuskuntakirkko.


 

Hannikaisten Sukuseura ry:n 70-vuotisjuhla

Sukuseuramme 70-vuotista taivalta juhlittiin 12. - 13.8.2017 Helsingissä koko suvun voimin. Kesäkokousviikonlopusta tulee kuvakimara ja juttu syksyllä ilmestyvään Hannikaiskanawaan sekä näille verkkosivuille, mutta tässä jo nyt muutama otos viikonlopusta. 

 


Lauantaipäivä aloitettiin hautausmaakierroksella, jolla oppaana toimi esimies Rainer Hannikainen.


ltapäivällä pidettiin sukuseuran vuosikokous Katajanokan kasinolla.

 


Kokouksessa mm. valittiin johtokunta vuodelle 2018.Emeritusprofessori Reijo Pajamo piti erittäin mielenkiintoisen juhlaesitelmän aiheesta P. J. Hannikainen – karjalaisen hengen ikoni.

 


Juho Punkeri ja Anna-Maija Virtanen esittivät upeasti Ilmari ja Väinö Hannikaisen lauluja.

 

Sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen sukuseuran väki oli kanavaristeilemässä Helsingin edustalla.

 


Pro gradu -tutkielma Ann-Elise Hannikaisesta


Viime vuonna Helsingin yliopistossa hyväksytty Markus Virtasen pro gradu -tutkielma, joka käsittelee säveltäjä Ann-Elise Hannikaisen elämäntyötä, on luettavissa vapaasti yliopiston Helda-tietokannassa. Tutkimus on nyt saatavilla myös kirjana; kirja on tilattavissa mm. osoitteesta https://www.bod.fi/…/saeveltaejae-ann-el…/9789515681065.html

 

 


 

Suvun jäsenten blogilinkkejä

Jos haluat oman blogisi tai vlogisi listalle, lähetä viesti osoitteeseen sihteeri@hannikainen.fi, ja kerro kuka olet ja mikä on blogisi, niin lisätään sen linkkilistaan.


Seuraamme Kanawa-lehteä 170 vuotta ilmestymisen jälkeen

Tämä vuosi on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi ja meidän seuramme 70-vuotisjuhlavuosi. Kanawan kolmannesta vuosikerrasta tulee 170 vuotta. Tämän kunniaksi Hannikaisseura julkaisee 170 vuotta sitten ilmestyneistä lehdistä poimintoja kunkin lehden ilmestymisen vuosipäivänä. Poiminnot ovat luettavissa Kanawa 1847 -sivulla 13.1.2017 alkaen.

 

 

Pietari Hannikainen, Kiilanmäen poika, alkoi vuonna 1845 toimittaa sanomalehteä nimeltä Kanawa, sanansaattaja Viipurista. Lehden tilausilmoituksessa sanottiin: "Tämän sanomalehden päätarkoitus on että kaikelle säädylle toimittaa suomalaista lukua yhteisesti hyödyllisistä ja huvittavista aineista". Kanawa ehti ilmestyä kolme vuotta kerran viikossa, kunnes se lakkautettiin sensuurin takia. Lehti ilmestyi nelisivuisena keskiviikkoisin puolen päivän aikaan. Sen saattoi tilata ja hakea Viipurin kirjapuodista ja postikonttoreista ympäri maan.

Ensimmäisellä sivulla oli alussa lueteltu Viipurin luterilaisten kirkkojen jumalanpalveluksissa saarnaajat. Sen jälkeen kerrottiin uutisia kotimaasta ja maailmalta. Merkittävän osan lehden sisällöstä täyttivät toimituksen kirjoittamat artikkelit ajankohtaisista aiheista ja kaunokirjalliset kirjoitelmat. Pietari Hannikainen julkaisi mm. näytelmiään jatkokertomuksina Kanawassa. Lehden lopussa oli maksettuja ilmoituksia, joita julkaistiin muillakin kielillä kuin suomeksi, enimmäkseen ruotsiksi, mutta säännöllisesti myös saksaksi ja venäjäksi.

Lehdestä on hyvä wikipedia-artikkeli 

Jos haluaa tutustua Kanawa-lehden sisältöön tarkemmin, sen kaikki numerot löytyvät Kansalliskirjaston kokoelmista ja ovat luettavissa 

 Tietoja kerätään

Sekä uusia että päivitettyjä tietoja suvun jäsenistä kerätään jatkuvasti. Tiedot voi ilmoittaa sähköpostilla tai kirjeellä sukuseuran sihteerille tai sukuluettelon ylläpitäjälle tai ne voi päivittää kätevästi sukuluettelon päivityslomakkeella.  

-> Sukuluettelon päivityslomake (pdf)

 

« Edellinen Ylös Seuraava »

Verkkototeutus: TammiMedia | www.tammimedia.fi | Kirjaudu

Page
Menu
News