Vuosikokous 2021 maanantaina 20.9.2021 klo 18

Vuosikokous 2021 pidetään maanantaina 20.9.2021 klo 18. Korona-tilanteen vuoksi kokous pidetään etävuosikokouksena Teamsillä. Kokouskutsu ja -materiaalit on postitettu viime viikolla kaikille jäsenille Kiertokirjeessä.

Etäkokoukseen osallistuminen

Lähetämme kokoukseen mukaan haluaville sähköpostitse osallistumislinkin, jota klikkaamalla pääsee mukaan kokoukseen. Linkin lähettämistä varten ilmoita sähköpostiosoitteesi 18.9.2021 mennessä sukuseuran sihteerille osoitteeseen sihteeri@hannikainen.fi.

Osallistuminen Teams-etäkokoukseen ei vaadi asennettavia tietokoneohjelmia. Osallistua voi myös uudenaikaisella puhelimella. Puheenvuoroja voit käyttää mikrofonin ja/tai videon kautta tai kirjoittamalla keskustelukenttään.

Sihteeri avaa kokousyhteyden noin 15 minuuttia ennen kokousta. Voit näin jo ennen kokouksen alkua kokeilla, että yhteytesi ja kokouslinkkisi toimii.

Tervetuloa mukaan etäkokoukseen!

Kesäkokous kesällä 2022

Viime vuoden kesäkuulle suunniteltu kesäkokous jouduttiin perumaan korona-pandemian vuoksi. Tavoitteena oli pitää kokous tänä kesänä, ensin kesäkuussa, sitten elokuussa. Pandemiatilanteen takia johtokunta päätti kokouksessaan kuitenkin lykätä kokousta edelleen, ja uutta kokousaikaa etsitään ensi vuoden kesäkuulle. Päätökseen vaikutti koronatilanteen huonontuminen uudelleen sekä se, ettei nuorempi väki ole vielä rokotuksia saanut.

Vuosikokous 2021 pidetään syksyn aikana. Johtokunta seuraa korona-tilannetta, mutta todennäköisesti kokous pidetään etävuosikokouksena Teamsillä. Kun kokousaika ja -tapa on selvillä, toimitamme kaikille jäsenperheille Kiertokirjeen kokousmateriaaleineen. Luvassa on myös pieni yllätys, joten seuraa postiasi!

Kannustamme tulemaan rohkeasti mukaan myös mahdollisiin Teams-kokouksiin: osallistumislinkkiä klikkaamalla pääsee helposti mukaan eikä osallistuminen vaadi asennettavia tietokoneohjelmia. Osallistua voi myös uudenaikaisella puhelimella. Teams-kokouksiin tulee ilmoittautua, jotta osaamme lähettää osallistumislinkin oikeaan sähköpostiosoitteeseen. Siis mukaan vain: etäkokouksissa ei pitkä kokousmatkakaan paina!

Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme!

Terveisin
Hannikaisten sukuseuran johtokunta

Kuva Savonlinnan kesäkokouksesta 2011

Milloinkahan päästään tapaamaan?

Viime vuoden kesäkuulle suunniteltu kesäkokous juoduttiin perumaan korona-pandemian vuosi, ja vuonna 2020 pidettiin pelkkä vuosikokous etänä Teams-sovelluksen välityksellä. Nyt odotetaan, miten tilanne kehittyy: pääsisimmekö tänä vuonna tapaamaan sukua kesäkokouksessa.

Mikäli koronatilanne sallii, pidetään kesäkokous Riihimäellä 21.-22.8.2021. Jos tämä ei korona-pandemian takia ole mahdollista, kokoonnutaan vuosikokoukseen syyskuussa. Ensi sijaisesti silloin pyritään tapaamaan ”livenä”, mutta tarvittaessa pidetään etävuosikokous Teamsilla.

Kannustan tulemaan rohkeasti mukaan myös mahdollisiin Teams-kokouksiin: osallistumislinkkiä klikkaamalla pääsee helposti mukaan eikä osallistuminen vaadi asennettavia tietokoneohjelmia. Osallistua voi myös uudenaikaisella puhelimella. Teams-kokouksiin tulee ilmoittautua, jotta osaamme lähettää osallistumislinkin oikeaan sähköpostiosoitteeseen. Siis mukaan vain: etäkokouksissa ei pitkä kokousmatkakaan paina!

Jos mietit, tulisitko johtokuntatyöskentelyyn mukaan, mutta kokousmatkat epäilyttävät, muista, että kokouksiin voi osallistua myös etänä. Johtokunta ja esimies ovat hoitaneet sukuseuran asioita sekä viime että tänä vuonna juuri etäkokouksissa. Tilinpäätös ja toimintakertomus on tehty, ja ne odottavat valmiina sukuseuran käsittelyä vuosikokouksessa. Nämä ja muut kokousmateriaalit lähetetään, kun tiedetään, milloin ja missä seuraava vuosikokous pidetään.

Jäseniä sukuseuramme oli vuoden vaihtuessa 133 perhekuntaa, ja uusia jäseniä otetaan mieluusti mukaan toimintaan. Nyt kun emme pysty tapaamaan, suvun jäsenet voivat verkostoitua ja tutustua mm. Hannikaisten sukuseuran Facebook-ryhmässä. Ryhmän sivulla voi kirjoittaa kertomuksia ja terveisiä, esitellä itsensä sekä jakaa kuvia ja videoita.

Yhdistyksen verkkosivuilla hannikainen.fi on paljon historiatietoa suvusta ja sukuseurasta. Myös suvun tapaamisista on tehty pieniä juttuja. Äläkä unohda lukea tätä Ajankohtaista-sivua!

Sukuteoksen puolella kannattaa käydä lukemassa mielenkiintoisia tarinoita niin edelleen mukana olevista kuin jo poisnukuneista suvun jäsenistä. – Ja lisää saa tarinoita kirjoittaa!

___

Kiertokirje 1/2021 on lähdössä postin kuljetettavaksi, ja sen ohessa on vuoden 2021 jäsenmaksulasku, jonka eräpäivä on 15.4.2021. Perhekohtainen jäsenmaksu on 25 euroa, ja voit halutessasi tukea toimintaa vapaaehtoisella kannatusmaksulla loppusummaa kasvattamalla. Käytä maksaessasi laskulla olevaa, pysyvää viitenumeroasi.

P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailu 2022

Sulasol ry. järjestää Keski-Suomen musiikin edistämissäätiön sr tuella ensimmäisen valtakunnallisen P. J. Hannikainen -kuorosävellyskilpailun. Kilpailuaika on 1.3.-31.10.2021 ja tulokset julkistetaan Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlilla järjestettävässä päätöskonsertissa 9.6.2022.

Kilpailun järjestäjät kysyivät etukäteen sukuseuran kantaa P. J. Hannikaisen nimen käytöstä kuorosävellyskilpailussa. Puheenjohtaja vastasi sukuseuran iloitsevan uudesta hankkeesta sävellyskilpailun järjestämiseksi P. J. Hannikaisen perinnettä kunnioittaen ja toivovan, että sävellyskilpailu voidaan järjestää.

Sukuseura tukee voimavarojensa mukaan – ainakin henkisesti – sävellyskilpailun järjestämistä ja voi osallistua järjestelyihin yhdessä sovittavalla tavalla. Sukuseura ei näe mitään estettä sille, että sävellyskilpailu järjestetään nimellä ”P. J. Hannikaisen kuorosävellyskilpailu 2022”.

Ensimmäisen valtakunnallisen P. J. Hannikainen -sävellyskilpailun säännöt (pdf)

Kuva: Sulasolin laulu- ja soittojuhla,
www.laulujuhlat.fi/ajankohtaista/1-p-j-hannikainen-kuorosavellyskilpailu-johdattaa-juhlatunnelmiin

Vangittiinko isäsi, äitisi, isoisäsi tai isoäitisi alle 15-vuotiaana 1918?

Sukuseurojen keskusliitto välitti sukuseurallemme oheisen tiedotteen.

Tietokirjaan ja dokumenttielokuvaan etsitään henkilöitä, joiden perhehistoriaan kuuluu alle 15-vuotiaan lapsenvangitseminen ja valtiorikosoikeuteen joutuminen vuonna 1918.

Sisällissodan aikana ja sen päätyttyä vangittiin yli sata 10–14 -vuotiaana punakaartiin liittynyttä tai joutunutta lasta, ja vietiin valtiorikosoikeuteen. Heitä syytettiin avunannosta valtiopetokseen, valtiopetoksesta tai jopa valtio- ja maanpetoksesta, ja osa tuomittiin eriasteisiin ja -pituisiin vankeus- tai kuritushuonerangaistuksiin. Valtiotieteen maisteri, tietokirjailija Tuulikki Pekkalainen tuo tekeillä olevassa oikeushistorian väitöstutkimuksessaan esiin merkittävän löydöksen liittämällä näiden lasten kohtalot osaksi historiaamme.

Lapset lähtivät punakaarteihin säilyäkseen hengissä. Ensimmäinen maailmansota oli vienyt työpaikat ja toimeentulon monilta perheiltä. Punakaarteihin liityttiin, jouduttiin tai pakotettiin. Kun nälkä ajoi, vaihtoehtoja ei ollut eikä ikää kysytty.

Tuulikki Pekkalainen valmistelee näiden lasten myöhemmistä kohtaloista myös tietokirjaa (Into Kustannus Oy) ja yhdessä elokuvaohjaaja, taiteen tohtori Timo Korhosen kanssa dokumenttielokuvaa (tuotantoyhtiö Illume Oy).

Tekijöitä kiinnostaa erityisesti se, miten lapsena koettu vankeusaika ja tuomio vaikuttivat ihmiseen ja hänen elämänkohtaloonsa, ja miten seuraaviin sukupolviin. He haluavat kuulla perheitä, joiden historiaa tämä usein vaiettu kokemus on.

Henkilöitä, joita aihe koskee, pyydetään ottamaan yhteyttä Timo Korhoseen, joko sähköpostilla timo.korhonen@illume.fi tai puhelimitse 0400 365 770. Yhteydenotto ei vielä tarkoita sitoutumista kirjan tai elokuvan tekemiseen. Myös taustatiedot aiheesta ovat arvokkaita.

Sukuseuran vuosikokous 2020 pidettiin etäkokouksena

Kesäkuun alkuun suunniteltu kesäkokous 2020 siirrettiin korona-epidemian takia kaikkine ohjelmineen ja kolmivuotiskausiin liittyvine henkilövalintoineen kesäkauteen 2021. Tänä vuonna pidettiin pelkkä vuosikokous, ja sekin etäkokouksena.

Hannikaisten sukuseuran vuosikokous 2020 pidettiin 30.11.2020 klo 18 etäkokouksena helppokäyttöistä palaverisovellus Teamsia käyttäen. Koronatilanten vuoksi esimies Esa Tommila ehdotti tervetulosanojensa jälkeen, että kokouksen puheenjohtajana toimisi Tuomo Tammi ja sihteerinä  Heli Tammi, jotka olivat samassa paikassa. Näin puheenjohtajan ja sihteerin oli helppo viedä kokousta eteenpäin.

Kokoukseen osallistu 9 sukuseuran jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin Kiertokirjeessä olleen asialistan mukaiset vuosikokousasiat. Kokous mm. päätti vahvistaa tilinpäätöksen ja myöntää vastuuvapauden vuoden 2019 johtokunnalle. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan.

Luottamustehtävissä jatkavat nyt samat henkilöt. Yhdistyksen puheenjohtaja kuitenkin ilmoitti, ettei ole käytettävissä kesäkokouksen jälkeen ja pyysi miettimään ehdotuksia uudeksi puheenjohtajaksi. Olisitko sinä kiinnostunut?

Tulevaa toimintaa päätettiin suunnitella tarkemmin seuraavissa kokouksissa. Johtokunnalle voi toiveita ja ajatuksia toimittaa jo nyt sähköpostitse. Myös ensi vuodeksi siirretyn kesäkokouksen ajankohdasta keskusteltiin kokouksessa. Päädyttiin siihen, että johtokunta päättää kesäkokouksen ajankohdan koronatilanteen mukaan.

Nämä kokousjärjestelyt mahdollisti väliaikainen laki; poikkeustilanteen vuoksi yhdistyksille on annettu oikeus lykätä tai pitää kokouksia myös eri tavalla kuin yhdistyksen säännöissä on määritelty. Väliaikainen laki on voimassa 30.6.2021 asti. Lisätietoja löytyy osoitteesta https://oikeusministerio.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta