Sukuseuran vuosikokous Porvoossa 6.4.2019

Kaksikymmentä eri ikäistä sukuseuralaista kokoontui puolen päivän aikaan Vanhassa Porvoossa sijaitsevassa ravintola Hanna Marissa. Iloisen jälleennäkemisen merkeissä vaihdettiin niin halauksia kuin kuulumisia, kunnes tuli kehotus käydä lounaalle. Iloinen puheensorina jatkui ruokailun aikanakin.

Ruokailun jälkeen siirryttiin päivän virallisiin asioihin eli vuosikokoukseen. Esityslistalla oli sääntömääräiset asiat, kuten tilinpäätös ja toimintakertomus, johtokunnan valinta ja jäsenmaksun suuruudesta päättäminen. – Sekä johtokunta että jäsenmaksu pysyvät ennallaan.

Tulevaa ohjelmaa pohdittiin yhdessä, ja jäsenistö sai kommentoida ensi kesän kesäkokouksen ohjelmasuunnitelmia. Kokouksen lopussa katsottiin yhdessä, millaisia tietoa sukuseuran uusituilta verkkosivuilta löytyy. Erityisesti sukuteoksen sisältö ja sukutaulut kiinnostivat.

Kello 15 siirryttiin aurinkoisen keväiseen ulkoilmaan; ravintolan edessä odotti opas, joka vei kokousväen kävelykierrokselle Porvoon vanhassa kaupungissa. Ensin toki hoidettiin alta käynti Brunbergin kaupassa herkkuostoksilla.

Innostava ja rento opas kertoi Porvoossa asuneista, tunnetuista henkilöistä ja taiteilijoista sekä historiasta ja paikallisista rakennuksista. Saatiinpa kuulla myös ujon nuoren miehen rakkaustarina, joka johti onnelliseen loppuelämään sekä tarina kalakeiton keittämisen vaarallisuudesta. – Se voi nimittäin johtaa puolen kaupungin palamiseen.

Valitettavasti suunniteltu urkuvartti Tuomiokirkossa jäi nyt väliin, sillä kaunis kirkko oli varattu koko päiväksi toimituksille. Tällä kertaa ihastelimme Porvoon kirkkoa siis vain ulkopuolelta.

Mukana tapaamisessa oli 18 aikuista ja kaksi lasta. Yhteinen mielipide oli, että näin mukavaan porukkaan kannattaisi useammankin tulla mukaan! Älä siis ujostele, vaan tule ensi kesänä kesäkokoukseen Riihimäelle. Kesäkokouksessa on virallisen vuosikokouksen lisäksi paljon yhteistä vapaa-aikaa, jolloin voi tutustua sukulaisiin ja löytää paljon yhteisiä, kiinnostavia asioita! Mukaan voi tulla yksin tai koota koko perhekunnan vaarista vauvaan ja saapua yhdessä tapaamispaikalle. – Pysy siis kuulolla; kesäkokous 2020 -infon saatuasi ilmoittaudu heti mukaan!