Lappeenranta 2016

Tämän vuotinen sukuseuran vuosikokouspäivä aloitettiin yhteisellä buffet-lounaalla hotelli Scandic Patriassa. Vilkas puheensorina täyttikin pian ruokasalin sukulaisten vaihtaessa kuulumisia ruokailun ohessa.

Vuosikokouksen aluksi pidetyn esittelykierroksen myötä huomattiin, että paikalla oli suvun jäseniä peräti kuudesta eri sukuhaarasta; mukana oli sukulaisia Jöranin, Mikon, Antin, Erikin, Abrahamin ja Madgalenan sukuhaaroista, vain Annan ja Elinin haarat puuttuivat. Tosin kaikki Abrahamin haaralaiset taisivat olla samalla Magdalenan haarasta, joten vielä jäämme kaipaamaan heitä, jotka kuuluvat näihin kolmeen ”tyttöhaaraan”.

Mauri Hannikainen toivotti lappeenrantalaisena kokousväen tervetulleeksi kaupunkiin ja samalla kertoi Lappeenrannasta ja suvun liittymisestä sen historiaan. Mauri kirjoitti myöhemmin muistiin otteita puheestaan, ja voitkin käydä lukemassa puheen täältä. Mauri ja veljensä Lauri lahjoittivat sukuseuralle Hannikaisen kaavan, jonka ottivat vastaan esimies Rainer Hannikainen sekä puheenjohtaja Jorma Hannikainen.

Varsinaisen kokouksen aluksi laulettiin tuttuun tapaan Hannikaisten laulu. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen mukaiset vuosikokousasiat ja keskusteltiin tulevien vuosien toiminnasta. Kokousväki ehdotti mm. osallistumista Sulkavan soutuun sekä suvun nuorten pitämää omaa konserttia. – Kaikki ideat otettiin ilolla vastaan!

Kokouksessa tutustuttiin yhdessä sukuteokseen jo toimitettuihin juttuihin ja kuviin. Vastaavaa materiaalia toivotaan runsaasti lisää! Kokouksessa katsottiin myös Karjalaisten laulun sovituskilpailun voittajaversio, imatralaisen Osmo’s Cosmos yhtye versio laulusta.

Tärkeä osa sukuseuran toimintaa ja näitä yhteisiä tilaisuuksia on toisiimme tutustuminen. Niinpä kokouksen jälkeen kahvittelimme yhdessä. Osa osallistujista lähti vielä yhdessä kävelylle läheiselle linnoitukselle ja kaupungille, ja jäivätpä muutamat myös istumaan iltaa hotellille.