P.J. Hannikainen palaa yliopistolle

Mieskuoro Sirkat lahjoittaa P. J. Hannikaisen rintaveistoksen Jyväskylän yliopiston museolle

Sirkat toivoo että P.J Hannikainen säilyisi korkealla jalustalla Jyväskylän yliopiston hienossa historiassa – ja nykypäivässäkin.

Suomalaisen kuoromusiikin isä, seminaarinlehtori Pekka Juhani Hannikainen palaa juurilleen kun Mieskuoro Sirkat luovuttaa yliopiston museolle häntä esittävän veistoksen. Luovutus tapahtuu maanantaina 30.9. klo 13.30 yliopiston pääkampuksen Seminarium-rakennuksessa. Veistoksen vastaanottaa yliopiston museon intendentti Pirjo Vuorinen.

Hannikainen oli Sirkkojen perustajajäsen ja sen ensimmäinen johtaja. Mieskuoro oli hänelle tärkeä vuosikymmeniä vielä senkin jälkeen, kun hän työkiireidensä vuoksi ei ehtinyt enää toimia kuoronjohtajana.

Kuoron nykyinen puheenjohtaja Matti Kuorelahti toteaa, että P. J. Hannikaisen on korkea aika päästä takaisin kotiinsa yliopistolle muiden jyväskyläläisten tiede- ja kulttuuripersoonallisuuksien patsaiden joukkoon. Hannikainen on suomalaisen musiikkielämän tärkeä merkkihenkilö. Hän oli Ylioppilaskunnan Laulajien, Mieskuoro Sirkkojen ja Jyväskylän amatööriorkesterin perustaja ja teki elämäntyönsä Jyväskylän seminaarin musiikin lehtorina. Varmasti jokainen suomalainen tuntee jonkun hänen säveltämän laulun.

Hannikaista saattelevat yliopistolle Mieskuoro Sirkkojen ohella seniorikuoro Harmaat Herrat, joka luovutti patsaan Sirkoille jo 60-luvulla. Yliopiston nykyistä mieskuorolaulua edustava Alvar on mukana saatto- tai oikeastaan vastaanottoväessä.

Patsaan luovutus on osa Mieskuoro Sirkkojen juhlavuoden tapahtumia. 120-vuotista taivaltaan juhlivan kuoron päätapahtuma on suuri juhlakonsertti Miehen vuodenajat la 5.10. klo 16 Schildtin lukion juhlasalissa. Sen lisäksi kuoro esiintyy juhlavasti Sinfonian konsertissa 4.12. sekä omissa perinteisissä joulukonserteissaan (ks. jyvaskylasinfonia.fi ja www.sirkat.fi).

Kuva: http://sirkat.fi/images/Sirkat_2017_konserttitalo_Mikael