Sukuseuran vuosikokous 2024

pidetään Hämeenlinnan luonnonkauniissa kulttuurimaisemissa Aulangolla 13.4.2024

Aulangolla sijaitseva Hotelli Aulanko, nykyiseltä nimeltään Kylpylähotelli Scandic Aulanko on yksi aikakautensa merkittävimpiä funktionalistisia rakennuksia Suomessa. Monet muistavat hotellin myös useista kotimaisista elokuvista. Sukuseura kokoontuu tähän kuuluisaan hotelliin vuosikokoukseensa 13.4.2024.

Kokouspäivän ohjelma

Päivä aloitetaan yhteisellä buffetlounaalla klo 12 Ravintola Aulangossa. Tarjolla on salaatteja, lämpimiä ruokalajeja sekä kahvia/teetä ja pieni makea.

Kello 13 siirrytään kokoustilaan, jossa pidetään vuosikokous. Kokouskutsun, esityslistan sekä kokousmateriaalit löydät Kiertokirjeestä 1/2024 lehdestä. Kokouksen päätteeksi nautitaan iltapäiväkahvit makeilla ja suolaisilla herkuilla.

Klo 15 kokoonnutaan Scandic Aulangon pääovien edessä, josta alkaa Aulangon puistometsäkierros.

Puistometsäkierrokselle…

Puistometsäkierroksen aluksi oppaamme kertoo hotellin pihalla Aulangon alueen historiasta ja vaiheista. Kierroksen aloitukseen voivat kaikki osallistua helposti. Kierros jatkuu jyrkkää rinnettä, joten liikuntarajoitteiset voivat ajaa autolla rengastien varteen esim. Ruusulaakson paviljongille, mistä voimme yhdessä kävellä näkötornille. Tämän jälkeen autoilla voi jatkaa joutsenlammen kautta takaisin hotellille. Kävellen kierros kestää noin 1,5 tuntia.

Tutustumme puistometsäkierroksella oppaan johdolla alueen historiaan, luontoon ja nykypäivään. Pysähdymme muutamia kertoja nähtävyyksien luona ja kuten Ruusulaakson paviljongilla ja käymme lisäksi Aulankovuoren näköalapaikalla. Muista varata hyvät kengät ja sään mukainen vaatetus!

… tai muuta tekemistä

Jos puistometsäkierros ei houkuttele, voi hotellille jäädä rupattelemaan sukulaisten kanssa. Kokoustila on meille varattuna klo 16:een asti. Myös hotellin aulatilat ja ravintolat ovat käytettävissä.

Mikäli kylpylän hemmottelupalvelut kutsuvat, voit nauttia Hotelli Scandic Aulangon kylpylän altaista ja Day Spasta. Voit myös kokeilla keilausta tai kylpylän vastaanoton yhteydessä sijaitsevaa golfsimulaattoria.

Majoitus Aulangolla

Scandic Aulanko tarjoaa majoittumaan päätyville alennusta varauskoodilla EVNT. Varaukset tehdään osoitteessa scandichotels.fi.

Majoittujat voivat valita mieleisensä huonetyypin sekä saada lisäalennusta maksaessaan huoneen heti varauksen yhteydessä. Varauksen vahvistamiseksi majoittujan tulee antaa hotellille voimassa olevat luottokorttitiedot. Huoneet ovat varattavissa hotellin varaustilanteen mukaan viimeistään 10 päivää ennen saapumista. Scandic Friends-jäsenten kannattaa tarkistaa myös saatavilla olevat kanta-asiakastarjoukset.

Ilmoittautuminen

Pyydämme ilmoittautumaan vuosikokoukseen, lounaalle ja puistometsäkierrokselle 24.3. mennessä sihteerille osoitteeseen sihteeri@hannikainen.fi tai puhelimitse numeroon 040 5497 143. Muista ilmoittaa myös erikoisruokavaliot! Osallistuminen ruokailuineen ja kahveineen on tulijoille maksuton.

Aulangon kulttuurihistoriallisesti merkittävä alue

Aulangon luonnonsuojelualue tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon. Aulangon alue on myös kulttuurihistoriallisesti merkittävä, sillä englantilaistyylinen puisto rakennuksineen luetaan Suomen kulttuuriperinnön helmiin.

Aulangon puistossa voi nauttia kansallismaisemasta, joka on innoittanut niin taiteilijoita kuin säveltäjiäkin jo yli sadan vuoden ajan. Nuori Jean Sibelius vaelsi alueen metsäpoluilla, ja kerrotaan, että Aulangonvuoren näkymät inspiroivat häntä luomaan Finlandian sävellyksen.

Eversti Hugo Standertskjöld rakennutti Aulangolle 1880-luvulla yli 70 hehtaarin suuruisen englantilaisen maisemapuiston tekolampineen ja huvimajoineen. Nykyään puistometsä on 152 ha suuruinen alue, johon kuuluu osin Metsähallituksen hallinnoima luonnonsuojelualue, rakennettua puistoa ja aarniometsää. Osa puistometsästä kuuluu myös Hämeenlinnan kansalliseen kaupunkipuistoon.