Vierailu musiikkimuseo Fameen 22.10.2022

Ilmoittaudu mukaan!

Sukuseura vierailee 22.10.2022 musiikkimuseo Famessa kauppakeskus Triplassa Helsingissä, Pasilassa. Musiikkimuseo Famen opastettu kierros alkaa klo 13, ja sen jälkeen menemme kahville Ravintola Fameen noin klo 14.30. Kahvilla voimme jutella ja vaihtaa kuulumisia. Tämä on myös hyvä tilaisuus tutustua sukulaisiin, joita ei ole ennen tavannut.

Sukuseura tarjoaa jäsenilleen museon pääsymaksun, opastuksen sekä kahvit Ravintola Famessa. Sitovat ilmoittautumiset tehdään osoitteeseen sihteeri@hannikainen.fi 10.10. mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, onko sinulla Museokortti käytettävissäsi, mitkä ovat mukaan tulevien lasten iät sekä mahdolliset erikoisruokavaliot.

Museo esittelee suomalaisia artisteja, säveltäjiä, kapellimestareita ja muita musiikkivaikuttajia. Museo on Suomen ensimmäinen, joka käsittelee laajasti suomalaista musiikkia genrestä genreen. Museon toiminnan ytimessä on kunniagalleria, johon valitaan vuosittain suomalaisten arvostamia musiikin vaikuttajia.

Noin 45 minuutin museo-opastuksessa opas kertoo kunniagallerian jäsenistä, esittelee näyttelytilat sekä ohjeistaa teknisten laitteiden käytössä. Lisäksi kaikilla on aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen Suomen musiikin maailmaan, laulamiseen VR-karaokessa ja tanssimiseen tanssistudiossa.

Musiikkimuseon vaihtuvana näyttelynä on lastenmusiikkia esittelevä näyttely Lauluni, leikkini. Näyttely tarjoaa elämyksiä ja oivalluksen kokemuksia niin lapsille kuin aikuisillekin. Näyttelyn parissa on aikuisten mahdollista elää omia lapsuudenmuistojaan uudestaan siinä missä lapset voivat telmiä, ihmetellä ja oppia musiikin kautta uutta sekä itsestään että maailmasta ympärillään.