Otteita Sirkku Särkänmäen valokuva-albumista

Sukuseuran aiempi esimies Rainer Hannikainen kävi vaimonsa Helenan sekä Pauli ja Sini Hannikaisen kanssa tervehtimässä Särkänmäen jälkeläisiä Hausjärvellä. Tällä käynnillä sukuseuralle lahjoitettiin Sirkku Särkänmäen valokuva-albumi, jossa on runsaasti mielenkiintoisia kuvia. Sukuseuran jäsen Lauri Hannikainen on tunnistanut joistakin kuvista ihmisiä ja tapahtumapaikkoja. Kaikki lahjoitetut kuvat on skannattu ja löytyvät täältä

Sirkku kuuluu Erikin haaraan eli hän polveutuu Erik Erikinpoika Hannikaisesta, joka oli talollinen, Kiilanmäen Hannikkalan tilan isäntä, s. 15.8.1727, k. 20.3.1808.

Sirkku Särkänmäen isä oli Väinö Abelinpoika Hannikainen ja Väinö asui sisarustensa ja vanhempiensa kanssa pienessä Seinämänrannan tilan torpassa. Kuvassa Sirkku Särkänmäen isovanhemmat Abel Antinpoika Hannikainen (1867–1924) ja puolisonsa Vilhelmiina (1864–1932), jotka asuivat Kanakallion mökissä.

Väinö Aapelinpoika Hannikainen (s. 1897), sotilaskuva, ehkä sisällissodan ajoilta

Väinö (s.1897), Tyyne (s. 1902) ja Sirkku myöh. Särkänmäki (s.1932)

Albumissa oli kuva suvun sukuhaaroista. Kuvan on maalannut Riitta Hannikainen (s. 1904).

Sirkku Särkänmäki, Lauri Hannikainen ja hieman alle neljävuotias Jorma Hannikainen sukuseuran kesäkokouksessa 24.7.1960. Seinämänrannalla. Tässä ollaan katsomassa Kanakallion mökin jäännöksiä.

Kuvassa sukukokousväkeä Seinämänrannalla. Aidalla istuva tyttö on v. 1953 syntynyt Sisko Mirjam Hannikainen (nyk. Noukka). Hänen edessään katse vasemmalle kääntyneenä Siskon isä, Seinämenrannan isäntä Hugo Hannikainen (1892–1971).

Lauri Hannikainen oli katsellut Jorma Hannikaisen kanssa lisää kuvia Kiilanmäen sukukokouksesta ja tunnistanut useita henkilöitä, jotka Jorma on kuvaan numeroinut:

Tämä kuva on otettu Punkaharjulta Riihikankaan rannasta. Riihikankaan talon omisti Petter Hannikainen, jonka tytär Kaisa oli Matti Vainion vaimo. Matti on kirjoittanut kirjan P.J. Hannikaisesta.

Valokuva-albumissa oli myös lehtileike hausjärveläisestä Eero Nokkalasta, joka kertoo jutussa Ilmari Hannikaisesta. Jorma Hannikainen kysyi Kari Majarannalta lisätietoja lehtijutussa mainitusta häämarssista. Kari kertoi, että häät olivat ilmeisesti Riihimäellä asuvan Päivi Nokkalan häät, ja ainoa mahdollisuus on, että sävellys on joko hänen tai sisarensa hallussa, ellei se ole kokonaan hävinnyt.

Majaranta kertoi, että ”Ilmari Hannikainen asusteli kesät piilopirtissään Tehinsilmässä Päijänteellä ja kävi usein järven toisella puolella Nokkalassa. Siellä hän aloitti tämän häämarssi teon, mutta sai ainoastaan 2 tahtia sekä A-osasta, että B-osasta kaksiäänisesti. Ei ollut ihan helppo juttu. Piti käydä koko Hannikaisen tuotanto läpi ja hänen tyylillään jatkaa teos loppuun. Nokkala Sysmässä tyttären häissä soitettuani pyysi saada kopioida itselleen tämän teoksen. Ei siinä sinänsä mitään, mutta hän ei enää luovuttanut sitä minulle, pyynnöstä huolimatta. Olisi kyllä mukavaa, jos saisin sen! Kävin erään Tehinsilmässä asuvan Markku Peltosen kanssa siellä piilopirtissään ja kokeilin hänen vanhaa pianosohloansa. Oli hienoa aistia tunnelmaa…”