Tonin ja Riian itse keksimiä tarinoita 30.9.1998

Koira leikki kissan kanssa

5-vuotiaan Toni Tammen itse keksimä tarina

Koira leikki kissan kanssa. Koira löysi valkoisen luun ja kissa löysi mustan luun. Koiran valkoinen luu oli ihan tavallinen, paitsi se vähän tuoksui kukalta. Musta luu onkin pommi.

Karhu tuli paikalle ja heitti ne puuhun. Puu meni rikki. Puussa oli harakan pesä. Harakka suuttui ja näykki koiraa ja kissaa. Harakka suuttui, koska koira ja kissa olivat harakan kodissa.

Karhupoika ja koira leikkivät ja kissa tuli yht’äkki mukaan leikkiin ja isäkarhukin tuli. Äitikarhu oli niin vahva, että se oli puita hakkaamassa metsässä.

Loppu

Leijona ja krokotiili

5-vuotiaan Toni Tammen itse keksimä tarina

Leijonan piti löytää krokotiili, mutta se ei ollutkaan samassa lammessa enää. Leijona etsi sitä. Sitten se meni pingviinimaahan ja sieltä löytyi krokotiilin kaulahuivi. Sitten pingviinimaasta leijona löysikin krokotiilin. Sieltä löytyi punainen, ihan hieno kukka. Ne tuli Suomeen ja ne meni sisälle. Siellä ne soitti ja lauloi Pienen pieni veturi.

Loppu

Leijona ja krokotiili ja hämähäkki

3,5-vuotiaan Riia Tammen itse keksimiä tarinoita

Leijona, krokotiili ja hämähäkki valvoivat ja korjasivat autoa. Ja norsukin, joka oli 5-vuotias, oli metsässä sahaamassa puita. Apina kiipesi puuhun hakemaan banaania.

Leijonan äiti meni naimisiin isin kanssa ja se valitsi uuden, vihreän hääpuvun. Leijona, krokotiili ja hämähäkki tulivat häihin ja menivät istumaan penkille, ne otti oman kirjan taskusta. Ja krokotiilin poika oli pipinä. Sitten ne meni sen omaan leikkisairaalaan. Elefantinkin poika meni sairaalaan leikkimään piilosta krokotiilin pojan kanssa. Krokotiilin poika valitsi uuden juhlapuvun.

Leijonan poika otti uuden naisen, Hanna-naisen, joka oli 6-vuotias. Hanna-nainen oli niiiiiin nätti, se valitsi siksi sen. Sillä oli oma talo, se asuu Ryttylässä. Se pomppi sängyllä ja soitti rababaa tälleen: Lallallaallaaa, minä menin Hannan kanssa naimisiin, lallaalllaa, se luuli olevansa minä, minä…

Satu balettitanssijasta

3,5-vuotiaan Riia Tammen itse keksimiä tarinoita

Balettitanssijasta oli niin valtavan kivaa, kun oli kerran balettitanssissa kivaa. Sillä oli mekko, joka otettiin varovasti, ettei se mene rikki. Siinä mekossa oli niin pieniä reikiä. Balettitanssissa se pyöri ja hyppi. Siellä oli koiranpentu ja leijonanpentu, joka otti niitä kiinni.